NEW HORIZONS bij Panorama Mesdag

10 november 2014 t/m 8 maart 2015


Panorama_Mesdag_600px
 

Vanaf 10 november 2014 tot en met 8 maart biedt Panorama Mesdag u een nieuwe kijk op een wereldberoemd uitzicht: de Nederlandse Noordzeehorizon. Kunstenaar Bruno van den Elshout bouwde in aanloop naar 2012 een installatie op het dak van hotel NH Atlantic in Kijkduin, waarmee hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon fotografeerde. Steeds hetzelfde, herkenbare uitzicht - ieder uur weer onvoorspelbaar nieuw en anders.

Uit de immense verzameling van 8.785 horizonportretten toont Panorama Mesdag een selectie van 23 werken, verspreid over drie zalen. In de vierde zaal toont het museum in vol ornaat de 212 pagina's van NEW HORIZONS als monumentaal kunstwerk-in-boekvorm, zoals dit op 4 december in een oplage van 2012 genummerde exemplaren is verschenen.

De tentoonstelling NEW HORIZONS vormt een kleurrijke bloemlezing op het mooiste wat Den Haag te bieden heeft: grenzeloze rust en ruimte, op steenworp afstand van een wereldstad.

TIP: Bezoek ook de gelijktijdige tentoonstelling van Mark Rothko in het Gemeentemuseum.

Panorama Mesdag is op elke dag van het jaar geopend, op ma-za van 10-17h, op zon- en feestdagen van 12-17h. Kijk voor meer informatie op http://www.panorama-mesdag.com


Ik ben er

Van 5 januari t/m 20 februari 2015 was ik tijdens werkdagen zelf aanwezig in de tentoonstelling.

- Om te genieten van alles wat NEW HORIZONS teweegbrengt en heeft gebracht.
- Om Rust en Ruimte in te zetten als context voor de Uitnodiging tot Verbinding.
- Om NEW HORIZONS waardig, zorgvuldig en volstrekt tot afronding te brengen.