NEW HORIZONS - Rondje Den Haag
zondag 3 oktober 2021, Den Haag

Sinds ik in 2012 een jaar lang ieder uur de Haagse Noordzeehorizon fotografeerde, hebben boeken en afdrukken van NEW HORIZONS hun weg gevonden naar musea, kantoren, huis- en slaapkamers over de hele wereld.

Hoe gaaf zou het zijn om die horizons samen als tentoonstelling te kunnen bezoeken?

Voor de hele wereld wordt dat een wat omvangrijke operatie. Maar hier in Den Haag kan het wél. Een rondje wandelen of fietsen en dan kijken hoe mensen de horizon een plek in hun huis hebben gegeven. Ze vragen hoe ze uit 8.785 hun horizon uitkozen en wat ze er sindsdien mee hebben beleefd.

Persoonlijke route
Als je je aanmeldt voor het Rondje Den Haag maak ik een persoonlijke wandel- of fietsroute voor je langs vier adressen waar je een werk van NEW HORIZONS kunt bekijken, en de mensen ontmoeten die het werk aankochten.

We beginnen de dag bij The Hague Bookstor op het Noordeinde om 11 uur. Van daar wandel of fiets je via vier adressen naar de echte horizon aan het Zuiderstrand, waar je dan om 16 uur aankomt en nog zo lang kunt blijven als je zelf wilt. Ik zorg dat ik daar zelf ook ben, zodat we met wie wil nog een tijdje naar de horizon kunnen kijken.

Het Rondje Den Haag is een gelegenheid om mooie ontmoetingen te beleven, verhalen te delen en je welkom te voelen bij mensen die je nog niet kende. Een fijne aanleiding om (weer eens) in Den Haag en aan zee te zijn, en die ook goed te combineren is met een bezoek aan vrienden. Misschien vinden zij het ook leuk om mee te wandelen of fietsen!

Lees meer over Rondje Den Haag


Eerdere tentoonstellingen (selectie)

De eerste tentoonstelling van NEW HORIZONS vond plaats bij de voormalige galerie Broft/van der Horst aan het Haagse Noordeinde. Dat gebeurde in een week in oktober 2012, toen er nog ieder uur nieuwe horizons aan de serie werden toegevoegd. De tentoonstelling vormde de inspiratie voor de publicatie van NEW HORIZONS als kunstwerk-in-boekvorm. In 2013 was NEW HORIZONS o.a. te zien als tentoonstelling bij Stichting Beeldende Kunst, eerst in Amsterdam en daarna in Dordrecht.

In 2014 en 2015 volgde een grote tentoonstelling bij Panorama Mesdag. Op Google Maps kun je die tentoonstelling nog altijd bezoeken.

NEW HORIZONS bij Panorama Mesdag, 2014/2015


Bezoek expositie van NEW HORIZONS bij Panorama Mesdag


Nu horizons zien
Individuele horizons kun je op dit moment bekijken in The Hague Bookstore en Kunstzaal de Bron in Den Haag, en in de huiskamer van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Verspreid over Nederland kun je werken uit NEW HORIZONS op uitnodiging ook bezoeken bij particuliere eigenaars.

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van toekomstige exposities van NEW HORIZONS, schrijf je dan graag in voor de nieuwsbrief Mee op Avontuur.

Mee op AvontuurNEW HORIZONS op TV

In januari 2015 besteedde TV-programma Landinwaarts aandacht aan de tentoonstelling van NEW HORIZONS bij Panorama Mesdag. Je kunt hun reportage onderstaand bekijken: